joi, septembrie 26, 2019

Copil, școala, familie. Cum putem menține sănatătea emoțională a copiilor în parametri corecți


Drumul pe care îl are de parcurs un copil pentru a deveni un adult sănătos, echilibrat emoțional este dificil și depinde de multi factori: mediul în care trăiește, educație, societate. Cum putem menține sănatătea emoțională a copiilor în parametri corecți, așa încât ei să se poată dezvolta așa cum trebuie, să devină adulți sănătoși și pregătiți pentru a face față problemelor și provocărilor de zi cu zi. Sînt întrebări la care au răspuns Mihaela Dinu, coordonator Centru Pentru Educație Emoțională Și Comportamentală Pentru Copii – Salvați Copiii și Anna-Maria Bitere, consilier școlar.

Sursa + AUDIO:  https://radioromaniacultural.ro/copil-scoala-familie/?fbclid=IwAR3AL-UMd0Sfn2kJTlrcXdGGQjSsjoRwLBQVr0iLOuxCkOWtpWD-8HSItQg

Un comentariu:

  1. REMEBER, cu mulțumiri!
    ---------------------------------------
    Asociatia Spring deruleaza un proiect educational pentru 6 scoli din Bucuresti: Aleg sa ma implic. Stop bullying!
    ----------------------------
    De Alexandra Ion/https://www.qbebe.ro/ajuta_si_tu/campanii_umanitare/asociatia_spring_deruleaza_un_proiect_educational_pentru_6_scoli_din_bucuresti_aleg_sa_ma_implic_stop_bullying
    Vineri, 06.02.2015
    ------------------------------
    Aleg sa ma implic. STOP Bullying! este implementat in parteneriat cu Asociatia Stage One Production si Asociatia Direct, avand sprijinul financiar al Fondului pentru Inovar Civica, program finantat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

    Initiativa abordeaza problematica bullying-ului (a agresiunii si violentei verbale, psihologice si psihice in scoli) si isi propune sa contribuie la prevenirea acestui fenomen prin metode de educatie non-formala ce se adreseaza in special elevilor din clasele de V-VIII. Proiectul mai are ca grupuri tinta, pe langa elevi, si profesori, consilieri scolari si politisti.

    Pentru mai multe detalii despre proiect, poti accesa pagina de internet http://asociatiaspring.ro/STOP%20Bullying si pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/pages/Aleg-implic-STOP-Bullying/ . Pe site-ul poti gasi la sectiunea Stiri informatii despre activitatile derulate in proiect si la sectiunea Resurse cateva articole pe tema bullyingului scrise de un psiholog, cum ar fi acesta: http://asociatiaspring.ro/Cumvorbestiopiilordesprebullying .

    RăspundețiȘtergere

Links Menu (Blogroll)