miercuri, martie 08, 2017

Seminarii de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la fenomenul bullying

”Într-o zi, Matei s-a dus cu Ines în parc. Aceștia s-au plimbat, iar după puțin timp Ines trebuia să plece. După ceva timp, Matei s-a întâlnit cu Alex, băiatul cel mai bătăuș și corigent din școală.
Lui Matei îi era frică de Alex și a plecat, dar acesta l-a văzut pe Matei și a fugit după el. Alex l-a prins pe Matei și l-a bătut. Alex îl înjura și îi spunea ”aragaz cu patru ochi”, deoarece el poartă ochelari. După ce l-a bătut pe Matei, Alex a plecat acasă.
A doua zi, Matei a venit la școală cu părinții săi. L-au luat pe Alex de la ora de tehnologie, iar părinții lui Matei i-au explicat despre bullying pentru că Matei are această ”boală”.
Alex a înțeles, dar nu a mai continuat cu Matei, dar cu ceilalți copii, da.” - elev clasa a V-a.

 Asociația Spring a adăugat 2 fotografii noi.
În perioada 20 februarie - 03 martie 2017, Asociația Spring, reprezentată prin Anna-Maria Bitere, împreună cu un ofițer de poliție, au susținut 16 seminarii de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la fenomenul bullying. La seminarii au participat peste 200 de elevi din clasa a V-a și a VI-a ai unei școli gimnaziale din București, Sector 4. Elevilor le-au fost prezentate informații și materiale video din care au aflat ce este bullying-ul, care sunt caracteristicile definitorii, formele pe care le poate îmbrăca, actorii implicați, cauzele și efectele, precum și recomandări pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen. Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului ”O mână de prieteni”, un proiect al Poliției Capitalei, în care Asociația Spring este partener.

Proiectul a început în toamna anului 2016 și continuă până aproape de finalul acestui an școlar. În perioada octombrie-decembrie 2016 au fost susținute seminarii în care elevii și părinții au primit informații despre bullying și despre proiect și au fost aplicate chestionare cu scopul de a afla opiniile elevilor referitoare la siguranţa în şcoli, fenomenul de bullying și reacţiile lor în situaţii de violență școlară. În perioada 06 martie - 05 iunie 2017, elevii care au fost prezenți la seminariile de informare participă la un program de dezvoltare a abilităților sociale, având ca scop prevenirea fenomenului de bullying, precum și îmbunătățirea climatului social al clasei.

Mulțumiri alese și pe această cale, doamnei Director și doamnei consilier școlar, pentru tot sprijinul acordat, părinților pentru încrederea oferită, iar elevilor pentru participare și implicare.

Sursa:  https://www.facebook.com/asociatiaspring/
---------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Links Menu (Blogroll)