Newsletter Asociaţia SPRINGÎn luna februarie, echipa Asociaţiei SPRING a avut ocazia de a cunoaște noi persoane interesate de tema comunicării, dar şi de problematica fenomenului de mobbing. Au fost organizate şi desfăşurate workshop-uri centrate pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare asertivă destinate publicului larg, precum şi seminarii de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la problematica fenomenului de mobbing (hărţuire psihologică la locul de muncă), adresate angajaţilor din cadrul Poliţiei Capitalei.

Citeşte mai mult

 

Calendarul activităţilor

 

Îmbrăţişează-ţi feminitatea! - o serie de workshop-uri dedicate femeii din tine

Sâmbătă, 08 martie 2014, interval orar 12:00-14:00
Beneficiile participării la aceste workshop-uri:
* vei descoperi puterea ta feminină;
* te vei (re)conecta la tine;
* vei (re)construi încrederea în tine, în feminitatea ta;
* te vei elibera de masca masculină;
* vei învăţa să te iubeşti mai întâi pe tine;
* vei afla cum să atragi sau să creezi relaţia intimă pe care o doreşti şi pe care o meriţi;
* îi vei înţelege mai bine pe cei din jurul tău şi vei dezvolta relaţii armonioase cu aceştia, fie că este vorba despre partener, copii, prieteni sau colegi;
* vei (re)vitaliza şi vei aduce pasiune în relaţia cu partenerul;
* vei învăţa să comunici astfel încât să fii auzită şi înţeleasă;
* vei înţelege care sunt nevoile tale şi cum pot fi acestea satisfăcute;
* vei descoperi puterea polarităţilor, cum partea noastră feminină, cât şi cea feminină se pot dezvolta împreună într-un mod armonios;
* vei învăţa să adopţi o atitudine care să îţi aducă atât succesul personal, cât şi cel profesional;
* vei afla secretele femeilor de succes în afaceri şi îţi vei descoperi şi tu potenţialul tău care te-ar putea duce pe culmile succesului;
* îţi vei crea viaţa pe care o doreşti şi pe care o meriţi.

Facilitator: Psihoterapeut Drd. Luiza Udrea
Cost: 50 lei/întâlnire
Persoanele care se înscriu şi achită costul a minim cinci întâlniri, vor beneficia de o reducere de 20%. 

Detalii

Workshop interactiv "Comunicarea la interviul de angajare"
Marţi, 11 martie (10:00-13:00) şi Miercuri, 12 martie (10:00-16:00) sau Vineri, 21 martie (18:00-21:00) şi Sâmbătă, 22 martie (10:00-16:00)
* Tu comunici în scris prin CV-ul şi scrisoarea de intenţie trimise angajatorului.
* Tu comunici verbal prin răspunsurile pe care le formulezi la întrebările recrutorului.
* Tu comunici prin corpul tău, prin atitudinea manifestată în timpul interviului de angajare, poate uneori mai mult decât ţi-ai dori.
* Tu te comunci pe TINE, iar asta uneori te poate ajuta sau bloca în accesul la job-ul dorit.
Alege să descoperi ce anume ai putea schimba astfel încât să ajungi să fii considerat omul potrivit la locul potrivit!
Cost: 130 lei
Detalii
 
Workshop interactiv centrat pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare asertivă
Vineri, 14 martie 2014, interval orar 18:30-20:30
Beneficiile participării la acest workshop:
- veţi afla ce stil de comunicare vă caracterizează;
- veţi cunoaşte ce înseamnă comportamentul asertiv;
- veţi exersa modalităţi de comunicare asertivă;
- veţi descoperi şi veţi conştientiza beneficiile comunicării asertive în relaţiile cu ceilalţi, dar nu numai.

Cost: prima participare este gratuită, următoarele costă 50 lei/întâlnire.
Detalii

Gestionarea relaţiilor dificile la locul de muncă
Vineri, 28 martie 2014, interval orar 15:00-21:00
Workshop-ul pe care vi-l propunem vă va aduce următoarele beneficii:
- veţi reuşi să recunoaşteţi comportamentele toxice la locul de muncă şi cum să vă protejaţi;
- veţi deprinde tehnici concrete de remediere/gestionare a situaţiilor dificile pe care le aveţi/le puteţi avea la locul de muncă;
- veţi cunoaşte care sunt instrumentele necesare pentru a aborda şeful sau departamentul de HR (resurse umane), astfel încât să solicitaţi o schimbare, să raportaţi un coleg agresiv sau să formulaţi o plângere în cazul în care veţi avea nevoie;
- veţi câştiga încredere în propria persoană şi vă veţi dezvolta capacitatea de a confrunta un coleg insuportabil care vă întrerupe activitatea, disturbă mediul de lucru şi, probabil, vă pune în pericol pe dumneavoastră sau pe alţii.

Facilitator: Psiholog, expert mobbing Flori-Ana Andronache
Cost: 90 lei

Detalii

În situaţia în care doriţi să vă înscrieţi la unul din programele noastre, vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj aici, în care să precizaţi denumirea acestuia.

Recomandările noastre

Film
The pursuit of happyness - În căutarea fericirii
"Nu da voie nimănui să-ţi spună că nu poţi să faci ceva... Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi... Dacă vrei ceva, încearcă să-l obţii. Punct.” 

În filmul În căutarea fericirii, Chris Gardner (Will Smith) este un familist care încearcă din răsputeri să supravieţuiască. În ciuda bravelor sale încercări de a-şi menţine familia pe linia de plutire, mama (Thandie Newton) fiului său în vârstă de cinci ani, Christopher (Jaden Christopher Syre Smith) cedează nervos sub presiunea constantă a lipsurilor financiare. Nemaifiind capabilă să le facă faţă, decide cu jumătate de inimă să plece. 
Chris, devenit acum singurul părinte, continuă cu încăpăţânare să caute o slujbă mai bine plătită folosindu-se de toate trucurile de marketing pe care le cunoaşte. Este acceptat ca stagiar la o prestigioasă firmă de agenţi de bursă şi, deşi nu este plătit, lucrează totuşi în speranţa că la sfârşitul stagiului va obţine o slujbă şi va avea parte de un viitor promiţător. Rămaşi fără niciun fel de protecţie financiară, Chris şi fiul său sunt în curând daţi afară din apartament şi obligaţi să doarmă în centre pentru cei fără adăpost, în staţii de autobuz, toalete sau oriunde pot găsi un refugiu în timpul nopţii. 
În ciuda necazurilor sale, Chris continuă să se achite de datoria sa de tată iubitor şi grijuliu, folosind afecţiunea şi încrederea pe care fiul său o are în el ca un stimulent pentru a depăşi obstacolele cu care se confruntă. (sursa www.cinemagia.ro

Carte

 
Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine

Lise Bourbeau

Editura Ascendent, 20 lei 

De fiecare dată când ceva nu merge în viaţa noastră, indiferent dacă este vorba de bani, dragoste sau carieră, are legătură cu una din cele cinci răni emoţionale: respingere, abandon, umilire, trădare şi nedreptate. Aceste răni sunt alimentate de convingerile noastre. Pe parcursul vieţii, majoritatea oamenilor au cel puţin două răni majore care îi afectează mai mult. De aceste răni se leagă foarte multe convingeri care vor influenţa atitudinea interioară şi comportamentele unei persoane. Cu cât rana este mai importantă, cu atât persoana va suferi mai mult.
Înlocuirea rănilor cu măştile este un mecanism prin care ascundem, de noi înşine şi de ceilalţi, ceea ce încă nu am putut sau nu am ştiut să rezolvăm.  Mai jos, lângă rănile pe care încearcă să le ascundă sunt prezentate măştile:
RESPINGERE - FUGAR
ABANDON - DEPENDENT
UMILIRE - MASOCHIST
TRĂDARE - DOMINANT
NEDREPTATE - RIGID
Persoanale care suferă de o anumită rană şi creează măşti pentru apărare, vor avea o anumită structură şi postură a corpului, lucruri foarte bine reprezentate în carte, prin desene. Rana atrage acel gen de situaţii care vor înceta în momentul în care rana va fi vindecată.
Foarte bine structurată, cartea descrie cuprinzător modul de formare al rănilor şi măştilor, caracteristicile fiecărei răni şi modalităţile de vindecare a acestora, precum şi transformarea măştilor.  Cheia stă în conştientizare şi acceptare. Acceptarea este elementul declanşator al procesului de vindecare, iar iubirea adevărată este experienţa de a fi tu însuţi.

Articol

Interviu acordat de Lise Bourbeau pentru DIGI WORLD în cadrul Seriei Digipedia Plus (transcript)

Lise Bourbeau este autoarea unei filosofii de viaţă numită “Ecoute ton corps” – “Ascultă-ţi corpul”, care a generat o adevărată mişcare la nivel mondial. A înfiinţat un centru prin care să împărtăşească şi altor oameni viziunea ei despre adevăratele cauze ale bolilor şi suferinţelor. De-a lungul timpului peste 40.000 de cazuri au primit consiliere şi peste 80.000 de cursanţi s-au perfecţionat în atelierele lui Lise Bourbeau.
Lise Bourbeau: “Corpul este o creaţie foarte inteligentă. De fiecare dată, mă uimeşte prin felul în care îmi vorbeşte. Fiecare parte a corpului reflectă ceea ce se întâmplă dincolo de corpul fizic. Aceasta se numeşte “metafizică”.
În urma cu treizeci şi cinci de ani, Lise Bourbeau era întruchiparea omului împlinit, fusese desemnată cel mai de succes director de vânzări din America de Nord, avea un soţ iubitor şi trei copii minunaţi. Dar ceva o nemulţumea, aşa că a început să îşi pună din ce în ce mai serios întrebarea “ce îi impiedică pe oameni să fie fericiţi?”. A pornit în căutarea răspunsului la această întrebare şi a iniţiat pe cont propriu o cercetare de mare anvergură. Rezultatul muncii ei a apărut în 1982 sub numele “Ascultă-ţi corpul”, un volum care a devenit best seller înca din prima ediţie. Pentru a pune în practică ideile revoluţionare asupra a ce înseamnă boală şi vindecare, autoarea de origine canadiană a înfiinţat în acelaşi an şi un centru de dezvoltare personală. Din acel moment, Lise Bourbeau a lăsat în urma o carieră de director de vânzări şi s-a dedicat celor de terapeut, speaker motivaţional şi autor de succes. Au urmat 19 best seller-uri traduse în 20 de limbi, conferinţe în întreaga lume şi peste 40.000 de cazuri clinice rezolvate. Rezultatele i-au confirmat alegerea şi au făcut din “Ascultă-ţi corpul” cel mai mare centru de dezvoltare personală din Quebec, continuă şi astăzi,  în profunzime , studiul despre fericire. Invitată la o conferinţă în România, Lise Bourbeau ne-a onorat cu un interviu în exclusivitate.
Reporter: Bine aţi venit, dna Lise Bourbeau! Mulţumim că aţi acceptat invitaţia. Vă mulţumesc că v-aţi făcut timp.
Lise Bourbeau:  Este plăcerea mea.
Reporter: Ca să amintesc titlul cărţii dvs “Cine eşti tu?”, Lise Bourbeau?
Lise Bourbeau:  Este o întrebare bună. Sunt o femeie ca toate celelalte, dar care a pus tot timpul întrebări. De când eram copil, voiam să ştiu totul. Sunt o curioasă. Când eram tânără, la şcoală, nu primeam niciun răspuns, mai ales din partea calugăriţelor de la mănăstire. Ele îmi povesteau despre D-zeu, dar nu îmi plăcea frica de care tot vorbeau. Atunci am hotărât să fac tot posibilul să găsesc răspunsuri. Când aveam vreo 20 de ani am început să cercetez peste tot, mă interesa absolut tot. Nici nu mai ştiu la câte seminarii am participat în ultimii 40 de ani. Cercetarea mea s-a întins pe mai bine de 40 de ani. Treptat, toate s-au lămurit, am început să înţeleg să văd lucrurile altfel. Într-o zi, acum 32 de ani, am avut un vis în care îi învăţăm pe alţii tot ce descoperisem, despre dureri şi mesajele din spatele lor despre cum să te descoperi prin hrană. Toate cunoştintele pe care le acumulasem. După acel vis, m-am entuziasmat foarte tare, mi-am dat seama că asta vreau să fac cu viaţa mea. Însă lucram în domeniul vânzărilor la acea vreme, cu succes chiar. Eram numărul unu în Canada şi Statele Unite, lucram din greu, lucram şapte zile pe săptămâna, deşi aveam copii. În lumea vânzărilor, trebuie să ai o gândire pozitivă. În primii 15 ani din cercetarea mea, m-am axat pe gândirea pozitivă, foarte la modă pe atunci. Am cumpărat prima carte despre acest subiect, acum 45 de ani. Exista o singură carte la acea vreme, “Puterea subconştientului”. Mă interesa această putere a subconştientului, însă ignoram partea spirituală a lucrurilor. Mai târziu, am început să cred că nu este suficient să gândeşti pozitiv şi să faci afirmaţii, am realizat că eram rigidă şi îmi controlam strict viaţa. Nu era rău deloc, pentru că eram o persoană foarte rigidă, eram o perfecţionistă, totul trebuia să fie într-un anume fel. Aceasta a fost şi cauza primului meu divorţ, eram prea rigidă şi îmi controlam excesiv familia. Mi-am dat seama de asta după divorţ notând ce tot mâncam. În ultima vreme mă îngrăşasem şi voiam să descopăr motivul. Atunci am observant cât eram de rigidă în privinţa alimentaţiei şi am făcut o paralelă cu celelalte aspect din viaţa mea. Acest vis a fost un punct de cotitură pentru mine, lucrasem 15 ani în vânzări, eram divorţată şi aveam trei copii adolescenţi. Deşi câştigam bine, am renunţat şi am înfiinţat şcoala. Nu pot spune că a fost uşor, dar sunt o persoană determinată, foarte entuziastă şi organizată şi perseverentă, nu mă dau batută. Cred că este unul dintre punctele mele forte, care m-au ajutat să deschid şcoala. Dacă am un scop care mă motivează, devine o necesitate, o nevoie vitală. Sunt dispusă să fac totul şi să sacrific orice. Nu pierd din vedere obiectivul, orice s-ar întâmpla, orice obstacol ar apărea, nu pierd din vedere ţinta. Cred că acesta este unul dintre secretele vieţii. Oamenii trebuie să ştie ce vor şi unde vor să ajungă, să nu se abată din drum, indiferent cât durează. Măcar ai sentimentul că eşti mai aproape de obiectiv.
Reporter: Ce înseamnă să îţi asculţi corpul?


Citeşte mai mult
Copyright © *2014* *Asociația SPRING*, All rights reserved.
Our mailing address is:
annamaria.bitere@yahoo.com
http://asociatiaspring.wix.com/spring
Persoană de contact:
Anna-Maria Bitere
Mobil: 0724.24.62.65 sau 0757.379.443
=============================================================================
=========================================================
===========================================
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asociatia SPRING - Proiectul "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

Şi dacă de vorbit e nevoie, atunci asta o să facem, în toate formele posibile. Colegele mele, Anna-Maria Bitere şi Flori Andronache, susţin seminarii în şcoli, colegii lor, ceilalţi oameni implicaţi, adică, au şi ei partea lor - proiectul are un cântecel şi chiar de o piesă de teatru, iar eu fac unul dintre lucrurile care-mi plac mai mult, anume scriu. Scriu despre bullying, despre ce înseamnă el, ce efecte are şi cum putem să-l combatem, să-i reducem efectele negative, să ajutăm copii şi adolescenţi să-şi înţeleagă şi să-şi orienteze mai bine emoţiile, comportamentele, energia. Dacă vreţi să citiţi unul dintre articolele mele pe tema asta, click aici. Şi dacă vreţi să vă implicaţi, să răspândiţi vestea despre proiectul fetelor de la Asociaţia SPRING sau pur şi simplu să fiţi la curent cu ce mai pun ele la cale, aveţi la dispoziţie şi pagina lor de Facebook, aici, sau pagina proiectului, aici. Dacă v-ar plăcea să aruncaţi o privire peste broşură sau pliant, le găsiţi aici, respectiv aici. Proiectul "Aleg să mă implic.
http://www.andreea-radu.ro/2014/12/aleg-sa-ma-implic-stop-bullying.html
STOP Bullying!" este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile – http://www.fdsc.ro/

Vă invităm să răsfoiţi broşura "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Click here! Format PDF

Links Menu (Blogroll)