Echipa noastra

Numele meu este Anna-Maria Bitere
si sunt președinte al Asociaţiei SPRING.

Sunt licenţiată a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, specializarea Asistenţă Socială, din cadrul Universităţii din Bucureşti şi a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, specializarea Psihologie, din cadrul aceleiaşi universităţi. De asemenea, sunt absolventă a cursurilor postuniversitare de formare în consiliere şi psihoterapie experienţială a unificării centrată pe copil, adult, cuplu şi familie, din cadrul școlii SPER (Societatea de Psihoterapie Experienţială Română).

Întreaga mea activitate profesională din ultimii şapte ani a presupus interacţiunea cu oamenii. În calitate de formator, în cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură, am înţeles că educaţia şi pregătirea profesională sunt unele din cele mai importante investiţii ale noastre, dar acestea nu sunt suficiente pentru a ne dezvolta şi a ne atinge potenţialul maxim. Pentru a obţine împlinirea în plan profesional, dar şi personal, avem nevoie să ne desfăşurăm activitatea într-un mediu corespunzător, echilibrat şi “sănătos”, în toate accepţiunile termenului (economic, organizaţional, social, politic, juridic, cultural, natural), să fim conştienţi de propria noastră valoare, să punem pasiune în ceea ce facem, să fim înconjuraţi de persoanele potrivite şi nu în ultimul rând să ţinem cont de faptul că “în fiecare om sălăsluieşte un soare, totul este să îl lăsăm să ardă”. Este adevărat că nu putem avea control asupra tuturor acestor aspecte, însă important este să ne stabilim priorităţile şi să avem încredere în noi. Aceste lucruri le-am descoperit pe parcursul activităţii mele de asistent social și psiholog.

Experienţa dobândită până în prezent mă recomandă pentru consilierea profesională şi psihologică, în special a persoanelor care doresc să se dezvolte independent ca antreprenor, atât cu fonduri proprii, cât şi cu fonduri europene.

Misiunea organizaţiei noastre este de a contribui la creşterea calităţii vieţii copiilor, adolescenţilor, tinerilor şi adulţilor, misiune ce s-a născut din dorința de a fi de folos celor din jurul nostru şi de a ne implica activ în procesul de schimbare și dezvoltare socială.

Din rolul meu de preşedinte al Asociaţiei SPRING, vă stau la dispoziţie pentru orice detalii legate de organizaţia noastră, precum şi pentru organizarea serviciilor şi programelor oferite de echipa noastră (întâlniri individuale, de grup sau de tip workshop). În acest sens, mă puteţi contacta la numărul de telefon 0724.24.62.65 şi la adresa de e-mail annamaria.bitere@yahoo.com.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mă numesc Ana Maria Benali şi sunt vicepreşedinte în cadrul Asociaţiei SPRING, având totodată rolul de consilier psihologic şi psihoterapeut.

Activitatea mea ca şi psiholog-psihoterapeut a început în urmă cu aproximativ şase ani, când am finalizat al doilea an de pregătire în cadrul şcolii SPER (Societatea de Psihoterapie Experienţială din România) şi am obţinut atestatul de liberă practică pentru profesia de consilier psihologic autonom. De atunci şi până în prezent am avut ocazia de a asista numeroase persoane oferindu-le servicii de consiliere în carieră şi psihologică, atât în cadrul cabinetului meu invididual de psihologie, cât şi în cadrul proiectului european „Femeia contează!”, iniţiat de Asociaţia COLFASA. Această experienţă mi-a oferit posibilitatea de a înţelege foarte bine fenomenul hărţuirii psihologice la locul de muncă şi de a cunoaşte oameni cu adevărat valoroşi, foarte frumoşi şi competenţi, pe care i-am asistat şi sprijinit în a-şi găsi traseul pe plan profesional şi personal. Este vorba despre acel traseu care le permite să fie în contact cu nevoile lor reale, cu felul lor de a fi şi cu aşteptările pe care le au şi, astfel, de a se simţi împliniţi. Experienţa mi-a dovedit că partea profesională se îmbină întotdeauna cu cea personală şi că atunci când facem o schimbare pe un plan, se vor simţi efecte şi în celălalt plan. Aşadar, mă bucur că am fost martoră la schimbări importante din viaţa unor persoane frumoase, care au avut curajul de a-şi activa potenţialul şi de a şi-l valorifica.

 ​​Experienţa de lucru într-o companie multinaţională de consultanţă în domeniul resurselor umane, în calitatea de recruiter, m-a ajutat să înţeleg ambele „tabere”- atât cea a candidatului, cât şi cea a intervievatorului şi a stat la baza discuţiilor mele cu clienţii asistaţi. În cadrul serviciului de consiliere în carieră m-am axat pe realizarea de simulări de interviuri, redactarea CV-ului, elaborarea planului de carieră pornind de la profilul profesional şi personal al clientului, stabilirea strategiei de acţiune pentru atingerea obiectivului fixat şi desigur sprijin pe tot parcursul procesului.

  Experienţa mea în domeniul resurselor umane nu se rezumă numai la recrutare, ci este mai amplă şi dobândită în medii corporatiste, care mi-au oferit oportunitatea de a avea o viziune mai largă privind modul în care se desfăşoară dinamica companie – angajat, fiecare având nevoile proprii şi obiective uneori distincte.
=======================================
==========================================================
=========================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asociatia SPRING - Proiectul "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

Şi dacă de vorbit e nevoie, atunci asta o să facem, în toate formele posibile. Colegele mele, Anna-Maria Bitere şi Flori Andronache, susţin seminarii în şcoli, colegii lor, ceilalţi oameni implicaţi, adică, au şi ei partea lor - proiectul are un cântecel şi chiar de o piesă de teatru, iar eu fac unul dintre lucrurile care-mi plac mai mult, anume scriu. Scriu despre bullying, despre ce înseamnă el, ce efecte are şi cum putem să-l combatem, să-i reducem efectele negative, să ajutăm copii şi adolescenţi să-şi înţeleagă şi să-şi orienteze mai bine emoţiile, comportamentele, energia. Dacă vreţi să citiţi unul dintre articolele mele pe tema asta, click aici. Şi dacă vreţi să vă implicaţi, să răspândiţi vestea despre proiectul fetelor de la Asociaţia SPRING sau pur şi simplu să fiţi la curent cu ce mai pun ele la cale, aveţi la dispoziţie şi pagina lor de Facebook, aici, sau pagina proiectului, aici. Dacă v-ar plăcea să aruncaţi o privire peste broşură sau pliant, le găsiţi aici, respectiv aici. Proiectul "Aleg să mă implic.
http://www.andreea-radu.ro/2014/12/aleg-sa-ma-implic-stop-bullying.html
STOP Bullying!" este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile – http://www.fdsc.ro/

Vă invităm să răsfoiţi broşura "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Click here! Format PDF

Links Menu (Blogroll)