vineri, decembrie 12, 2014

STIRIONG. Al doilea seminar de informare si workshop "Aleg sa ma implic. STOP Bullying!"

Al doilea seminar de informare si workshop Aleg sa ma implic. STOP Bullying!

Data: 12-12-2014
Al doilea seminar de informare si workshop  Aleg sa ma implic. STOP Bullying!

In zilele de 12 si 15 decembrie 2014 va avea loc la Scoala Gimnaziala „Petre Ghelmez" din strada Pescarusului nr. 124 al doilea seminar de informare despre bullying si, respectiv, al doilea workshop din cadrul proiectuluiAleg sa ma implic. STOP Bullying!"

Seminarul de informare va avea loc vineri, 12 decembrie 2014, intre orele 12:00 si 13:30 si va fi sustinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, manager de proiect Asociatia SPRING). La eveniment vor participa 60 de elevi de gimnaziu din Scoala „Petre Ghelmez" si cinci profesori ai acestora, cu scopul de a informa si sensibiliza participantii cu privire la fenomenul bullying, tipuri de comportamente agresive in scoli si consecintele acestora.

Utilizând arta teatrala ca metoda de educatie non-formala, nucleul seminarului va fi piesa de teatru interpretata de patru tineri actori foarte talentati, elevi de gimnaziu si liceu si cursanți ai Scolii de Actorie Victoria Art. Piesa a fost creata de Costel Cascaval, Elias Ferkin si Paul Radu, actori profesionisti ai Asociatiei STAGE ONE PRODUCTION, pentru a ilustra bullying-ul in scoli si a trage un semnal de alarma asupra fenomenului.
 
Dintre participantii la seminar, luni, 15 decembrie 2014, intre orele 10:00 si 14:00, minim 10 elevi vor beneficia de un workshop interactiv ce va combina notiuni de educatie civica aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizatie.

Elevii, indrumati de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociatia SPRING) si actorii Asociatiei STAGE ONE PRODUCTION, vor construi si vor juca scenarii in care este prezent bullying-ul, cu scopul de a constientiza implicatiile fenomenului si de a invata sa adopte atitudini active in prevenirea, gestionarea si combaterea lui.
 
Obiectivul acestor activitați educative este de a stimula in rândul elevilor din scoli generale formarea de trasaturi morale si atitudinale necesare stabilirii unor raporturi civic sanatoase si socialmente acceptate in grupul de invatare din care fac parte. In cadrul proiectului „Aleg sa ma implic. STOP Bullying!" sunt organizate 6 seminarii de informare si 6 workshopuri in 6 scoli generale din Bucuresti.
 
Implementat in perioada 1 octombrie 2014 - 31 martie 2015 de Asociatia SPRING in parteneriat cu Asociatia STAGE ONE PRODUCTION si Asociatia DIRECT, initiativa isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea bullying-ului prin activitati educative nonformale adresate elevilor, profesorilor, consilierilor scolari si politistilor.
 
Pentru mai multe informatii despre proiect, va invitam sa accesati website-ul Asociatiei SPRING www.asociatiaspring.ro si pagina de Facebook Aleg sa ma implic. STOP Bullying

Sursa:
http://www.stiriong.ro/actualitate/evenimente-1/al-doilea-seminar-de-informare-si-worksh

Proiectul „Aleg sa ma implic. STOP Bullying!" este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
====================
======================================
===========================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asociatia SPRING - Proiectul "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

Şi dacă de vorbit e nevoie, atunci asta o să facem, în toate formele posibile. Colegele mele, Anna-Maria Bitere şi Flori Andronache, susţin seminarii în şcoli, colegii lor, ceilalţi oameni implicaţi, adică, au şi ei partea lor - proiectul are un cântecel şi chiar de o piesă de teatru, iar eu fac unul dintre lucrurile care-mi plac mai mult, anume scriu. Scriu despre bullying, despre ce înseamnă el, ce efecte are şi cum putem să-l combatem, să-i reducem efectele negative, să ajutăm copii şi adolescenţi să-şi înţeleagă şi să-şi orienteze mai bine emoţiile, comportamentele, energia. Dacă vreţi să citiţi unul dintre articolele mele pe tema asta, click aici. Şi dacă vreţi să vă implicaţi, să răspândiţi vestea despre proiectul fetelor de la Asociaţia SPRING sau pur şi simplu să fiţi la curent cu ce mai pun ele la cale, aveţi la dispoziţie şi pagina lor de Facebook, aici, sau pagina proiectului, aici. Dacă v-ar plăcea să aruncaţi o privire peste broşură sau pliant, le găsiţi aici, respectiv aici. Proiectul "Aleg să mă implic.
http://www.andreea-radu.ro/2014/12/aleg-sa-ma-implic-stop-bullying.html
STOP Bullying!" este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile – http://www.fdsc.ro/

Vă invităm să răsfoiţi broşura "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Click here! Format PDF

Links Menu (Blogroll)