vineri, aprilie 18, 2014

Workshop „CV – ul – cartea ta de vizită din punct de vedere profesional”. Universitatea de Agronomie – studenții Facultății de Agricultură ai anului 3

 
In 15 aprilie 2014, Asociația SPRING a avut gazdă, Universitatea de Agronomie – studenții Facultății de Agricultură ai anului 3, care și-au manifestat interesul de a participa la un workshop intitulat „CV – ul – cartea ta de vizită din punct de vedere profesional”.

Pe agenda workshop-ului au apărut următoarele puncte de interes:
Ce urmărește angajatorul să identitifice la un candidat implicat în procesul de recrutare și selecție;
Locul și importanța CV-ului în procesul de angajare;
Care sunt tipurile de CV-uri pe care le putem folosi în vederea angajării?
Cum știm să îl alegem pe cel mai potrivit?
Care este structura unui CV?
Care este dinamica unui CV?
Care sunt cauzele respingerii CV-ului?
Care sunt consecințele respingerii CV-ului?
Regulile de aur în construirea unui CV.
Cui putem cere sprijin în conceperea CV-ului?
Cât de importantă este consilierea profesională / a carierei și ce presupune ea.

 Deși au existat și studenți care nu au aplicat niciodată la un job sau care acum își puneau pentru prima oară problema construirii unui CV, discuția a fost una foarte interactivă.

Studenții au fost preocupați îndeosebi de aspecte ca:
Trecem în CV suma de bani pe care ne-o dorim?
Ce scriem la secțiunea „Obiectiv profesional”?
Care sunt ponturile pe care le putem folosi astfel încât să facem CV-ul nostru mai vizibil?
Dacă nu am niciun fel de experiență profesională ce pot trece în CV?
În ce constă consilierea profesională și cine o poate face?

 Concluzia întâlnirii a fost în unanimitate acceptată că este extrem de importantă planificarea carierei, că vorbim despre un proces riguros, meticulos, mult mai important și semnificativ decât ne-ar plăcea să credem cu efecte asupra întregii noastre vieți atât profesionale, cât și personale.

 Studenții au plecat de la întâlnire cu multe „wow-uri” și „aha-uri”, iar noi, echipa SPRING, bucuroși de contactul pe care l-am avut cu oameni deschiși, interesați și mai motivați să le fie mai bine de acum încolo.
 
 


 
 =============================
==============================================
================================================================
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asociatia SPRING - Proiectul "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

Şi dacă de vorbit e nevoie, atunci asta o să facem, în toate formele posibile. Colegele mele, Anna-Maria Bitere şi Flori Andronache, susţin seminarii în şcoli, colegii lor, ceilalţi oameni implicaţi, adică, au şi ei partea lor - proiectul are un cântecel şi chiar de o piesă de teatru, iar eu fac unul dintre lucrurile care-mi plac mai mult, anume scriu. Scriu despre bullying, despre ce înseamnă el, ce efecte are şi cum putem să-l combatem, să-i reducem efectele negative, să ajutăm copii şi adolescenţi să-şi înţeleagă şi să-şi orienteze mai bine emoţiile, comportamentele, energia. Dacă vreţi să citiţi unul dintre articolele mele pe tema asta, click aici. Şi dacă vreţi să vă implicaţi, să răspândiţi vestea despre proiectul fetelor de la Asociaţia SPRING sau pur şi simplu să fiţi la curent cu ce mai pun ele la cale, aveţi la dispoziţie şi pagina lor de Facebook, aici, sau pagina proiectului, aici. Dacă v-ar plăcea să aruncaţi o privire peste broşură sau pliant, le găsiţi aici, respectiv aici. Proiectul "Aleg să mă implic.
http://www.andreea-radu.ro/2014/12/aleg-sa-ma-implic-stop-bullying.html
STOP Bullying!" este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile – http://www.fdsc.ro/

Vă invităm să răsfoiţi broşura "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Click here! Format PDF

Links Menu (Blogroll)