joi, februarie 20, 2014

Echipa Asociației SPRING, Seminarii de informare la Poliţia Capitalei

 
Echipa Asociației SPRING,
Seminarii de informare la Poliţia Capitalei
 
 
=================================================================
==============================================
 
 
Asociația Spring a adăugat 24 de fotografii noi la albumul Seminarii de informare la Poliţia Capitalei — la Politia Capitalei.
 


 

 
În perioada 11-19 februarie 2014, echipa Asociației SPRING, reprezentată prin Anna-Maria Bitere, Flori-Ana Andronache şi Ana Maria Benali, a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, patru seminarii de informare, având ca tematică hărțuirea psihologică la locul de muncă.
 
Aceste seminarii fac parte din campania de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la problematica fenomenului de hărțuire psihologică la locul de muncă (mobbing), pe care Asociația SPRING a inițiat-o în luna noiembrie 2013.
 
La aceste evenimente au participat peste 100 de persoane, reprezentând în principal personal din conducere: șefi de secții, șefi birouri, șefi servicii, dar și personal din subordine.
 
În cadrul acestor seminarii, Flori-ana Andronache și Ana Maria Benali, psihologi, experți mobbing, au acordat o atenție deosebită prezentării informațiilor cu privire la consecințele mobbing-ului, precum și la modalitățile de prevenire și stopare a acestui fenomen. Persoanele care au participat la seminarii au primit răspunsuri detaliate la întrebări precum:

• Ce este mobbing-ul? Cum poate fi recunoscut fenomenul – care sunt acţiunile de tip mobbing, formele de agresiune specifice?

• Cine poate fi agresorul? (Tipurile de mobbing)


• Cine poate fi victima? (Profilul victimei)


• Care sunt consecinţele pe care le resimte victima la locul de muncă?


• Cum apare şi cum evoluează mobbing-ul?


• Care sunt efectele mobbing-ului?


• Ce poate face o victimă aflată în situaţia de mobbing? Cum se poate apăra?


• Cum funcţionează un birou/centru anti-mobbing şi ce servicii oferă?


• Tipuri de sancţiuni ce se pot aplica şi cine poate să le aplice? (Legislaţia în domeniu – paşii indicaţi a fi urmaţi de către o victimă şi instrumentele legislative specifice)


• Cum poate fi demonstrată hărţuirea psihologică?


Le mulțumim participanților pentru deschidere și pentru interesul manifestat, dar și pentru faptul că au considerat informațiile primite ca fiind utile. De asemenea, îi mulţumim echipei din cadrul Serviciului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii pentru sprijinul acordat în organizarea şi desfăşurarea acestor evenimente şi lui
Răzvan Bitere pentru fotografii şi înregistrări.
 
 


 
 
======================
=======================================
=======================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asociatia SPRING - Proiectul "Aleg să mă implic. STOP Bullying!"

Şi dacă de vorbit e nevoie, atunci asta o să facem, în toate formele posibile. Colegele mele, Anna-Maria Bitere şi Flori Andronache, susţin seminarii în şcoli, colegii lor, ceilalţi oameni implicaţi, adică, au şi ei partea lor - proiectul are un cântecel şi chiar de o piesă de teatru, iar eu fac unul dintre lucrurile care-mi plac mai mult, anume scriu. Scriu despre bullying, despre ce înseamnă el, ce efecte are şi cum putem să-l combatem, să-i reducem efectele negative, să ajutăm copii şi adolescenţi să-şi înţeleagă şi să-şi orienteze mai bine emoţiile, comportamentele, energia. Dacă vreţi să citiţi unul dintre articolele mele pe tema asta, click aici. Şi dacă vreţi să vă implicaţi, să răspândiţi vestea despre proiectul fetelor de la Asociaţia SPRING sau pur şi simplu să fiţi la curent cu ce mai pun ele la cale, aveţi la dispoziţie şi pagina lor de Facebook, aici, sau pagina proiectului, aici. Dacă v-ar plăcea să aruncaţi o privire peste broşură sau pliant, le găsiţi aici, respectiv aici. Proiectul "Aleg să mă implic.
http://www.andreea-radu.ro/2014/12/aleg-sa-ma-implic-stop-bullying.html
STOP Bullying!" este implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile – http://www.fdsc.ro/

Vă invităm să răsfoiţi broşura "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" Click here! Format PDF

Links Menu (Blogroll)